Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on maj 24, 2012 in Intressepolitik | 0 comments

Nu lämnar rörelsehindrade Sverige – för Norge!

foto aktion norgeflyttLäs vad Marian Bergroth skrev på sajten fulldelaktighet.nu om den planerade massflytten till Norge.  Anledningen till flytten är vad Norge har men Sverige saknar; nämligen att i Norge är sedan år 2009 skyddar människor med funktionsnedsättning från diskriminering på grund av otillgänglighet.  Här kan du läsa vad norsk press skriver.

Kampen för ett samhälle där alla kan delta fortsätter. För tionde året i rad arrangeras den 26 maj demonstrationen Marschen för tillgänglighet på flera orter runt om i landet. Nu är det dags att gå från ord till handling, skriver DHR. Tillgänglighet är en fråga om demokrati och en naturlig följd av konstaterandet att alla människor är lika mycket värda. Bristande tillgänglighet är diskriminering. Förverkliga Bortom fagert tal (Ds 2010:20) nu!

Lite bonusmaterial om Norge:

Gillade du detta inlägg så gillar du Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben och vill du hjälpa oss att vara som en finne i makthavarnas rumpa och ännu inte har fyllt 32 år? Gå då in på vårt förbunds hemsida och bli medlem. Det första året betalar du inget och därefter är medlemsavgiften endast 60 kronor. HÄR blir du medlem! Glöm inte att markera att du vill vara medlem hos oss i Göteborgsregionen.

Post a Reply