Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Sep 6, 2012 in Aktiviteter | 0 comments

Berättarcafé om friheten i personlig assistans

Berättarcafe-om-personlig-a

DHRGs projekt Din vardag – vår politik öppnade ett av sina berättarcaféer i måndags på temat Frihet inom personlig assistans. Syftet med projektet är att ta fram fakta och beslutsunderlag, för tjänstemän och beslutsfattare, utifrån de erfarenheter som människor med nedsatt rörelseförmåga har. För att kunna söka som deltagare till Din vardag vår politik behöver du ha egna erfarenheter av att leva med en rörelsenedsättning. Det krävs inget medlemskap i Unga Rörelsehindrade eller DHR för att kunna delta i projektet. Forskare, politiker och tjänstemän är välkomna att delta som ”observatörer” vid ett eller flera tillfällen.

Man kan dela upp arbetssättet i fem steg

Steg 1 Berättarcafé där vi en kväll då vi helt enkelt hör på varandras berättelser kring temat.

Steg 2 På berättarcaféet bjuder vi in till en studiecirkel på tio gånger där vi går på djupet med berättelserna och där vi har tid att reflektera över varandras berättelser.

Steg 3 När alla i cirkeln fått berätta så går vi över till att försöka hitta vad vi har för gemensamma erfarenheter vi har, ser om vi behöver ta reda på mer.

Steg 4 I det fjärde steget samlar vi ihop det som vi kommit fram till i någon form av rapport.

Steg 5 I det femte steget så sprider vi ut den kunskap vi samlat på oss. Det kan handla om att sprida rapporten, genom seminarier uppvaktningar av tjänstemän och politiker och föreläsningar.

Personlig assistans är ett av årets tema, andra är Etnicitet och Myndighetsrädsla. Kontaktperson är projektledare Håkan Högberg som du kan nå på telefon 031-367 98 34, 0760-29 76 08 eller via e-post. Besök gärna projektets egen facebooksida.

 

 

 

Post a Reply