Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 12, 2012 in Fördomar, Intressepolitik | 0 comments

Så blev aktionen Nyckeln till frihet

Prinsen och prinsessan

Det blev en jättelyckad aktion! Vädret var med oss och solen hade lockat ut massor med människor på stan. Aktionen utfördes form av en gatuteater i tre delar där följet startade vid Kopparmärra och vandrade till Harry Hjörnes plats. Syftet var att visa på hur viktigt den personliga assistansen är för att vi skall kunna leva ett liv som alla andra, assistansen är nyckeln till frihet.

Hans Sjöberg har skrivit och regisserat scenerna och Marie Anthony och Christer Fjällström agerade. Övriga deltagare var Elin Åkesson, Pernilla Stefansson, Astrid Steen och Viktoria Andersson. Vi hade en stor publik, både välkända ansikten och andra göteborgare. Vilket är viktigt så att medias uppblåsta bild av assistansen som en härva av bedrägerier blir nyanserad och att de förstår hur viktig assistansen är för oss. Arrangörer var: GIL, DHRG, Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben i samarbete med Teater Kattma. Foton är lånade av Caroline Bräutigam, GIL.

Är du intresserad av att diskutera din personliga assistans, kan du hänga på DHRGs projekt Din vardag, vår politik som just nu behandlar temat assistans. Läs mer genom att följa denna länk. Läs vad Britt Marie bloggat om aktionen.

 

sht om assistansaktionen

Post a Reply