Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 23, 2012 in Intressepolitik, Tillgänglighet | 0 comments

Dockskåp med full tillgänglighet, pedagogik lämpad för Björn Siesjö

dockhus

Här är ett pedagogiskt hjälpmedel som vår stadsarkitekt Björn Siesjö och hans vänner inom arkitekt- och byggbranschen kan använda sig av för att förstå och lära sig hur viktigt och bra det är att bygga tillgängligt. Det är ett dockskåp som egentligen är tänkt för förskolebarn, ett dockhus som inte är färdigbyggt utan barnen får själva klura ut lösningar för att göra det bättre för alla att bo i. Dockhuset skall ut på turné i olika kommuner och mitt förslag är att det tar en vända till Älvrummet så vår stadsarkitekt får leka en stund. Kom med oss och var en finne i makthavarnas rumpa!

Läs mer om dockhuset som sätter fokus på tillgänglighet i länken till GP . Läs också mer om debatten i Älvrummet.

Ett dockskåp med fokus på tillgänglighet ställs ut och ska sedan turnera, på jakt efter barnens förbättringar. Barn från Örtagårdens förskola har samlats i Mölnlycke kulturhus för att prata om det dockhus som bland andra Britt Nedestam från SFF (Samverkan Föreningar Funktionsnedsättning) i Härryda, har tagit fram. Ett dockhus i tre våningar med ramper i bottenplan, en hiss till första våningen och hjälpmedel som rullstol, kryckor och permobil för funktionsnedsatta dockor. Huset är långtifrån färdigbyggt och utmaningen för barnen blir nu att göra tillgängligheten bättre.

 

 

Post a Reply