Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Dec 17, 2012 in Intressepolitik | 0 comments

Selektiv mångfald i lussetåget i SVT

svt lucia 2012

Nu är jag en sömnig och vresig typ på mornarna och inte den som myser framför tvn klockan sju men .. den 13 december kan man ju bara inte låta bli att titta på Luciatåget. Det var som vanligt jättefint. Lucian var söt och de sjöng överjordiskt vackert. Hela tåget var så prydligt uppställda i Uppsala domkyrka men … men … jag saknade något! Varför fanns det inte någon medverkande i rullstol? Tänk vad detta hade gjort för att lyfta fram människor med funktionshinder som en del i den etablerade bilden av mångfald som SVT har ansvar att lyfta fram.

Programmet kan ses här på svt play i en månad tillHär kan du läsa SVT:s policy för mångfald och likabehandling. Det står bland annat: ”SVT värnar om mångfald i programutbudet grundat på publikens olika behov, intressen, perspektiv och åsikter. Målet är att publiken ska ha en stark identifikation med SVT”. Det tyckte jag saknades i denna annars fina sändning. Vill du också meddela SVTs tittarservice detta, kan du maila här: ts@svt.se

Andra inlägg om media och människor med funktionshinder finns här: Nytt år och nu får väl tiden ändå vara mogen SVT?!, Syns inte – finns inte!, Nej vad säger ni, litet om välviljans apartheid igen kanske? och Sveriges television tar små steg framåt.

SVT:s policy för mångfald och likabehandling

  • SVT är till för alla.
  • SVT värnar principen om alla människors lika värde.
  • SVT värnar om mångfald i programutbudet grundat på publikens olika behov, intressen, perspektiv och åsikter. Målet är att publiken ska ha en stark identifikation med SVT.
  • SVT ska vid rekryteringar beakta ett brett spektrum av meriter i syfte att bredda urvalet av kandidater.
  • Diskriminering i alla former ska motverkas och SVT verkar för jämställdhet och ökad mångfald. Detta ska avspeglas i såväl utbud som personalsammansättning.

(Beslutad av SVTs företagsledning 2011-04-27)

Post a Reply