Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Jun 10, 2013 in Kultur, Mode | 0 comments

Funki Models och Viktoria

Viktoria på modelluppdrag

Här kan du läsa om Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubbens sekreterare Viktoria som är en av modellerna i Funki Models. Dokumentärfilmarna Gunnar Magg och Peter Gaszinsky har följt Funki Models – modellagenturen där alla modeller har någon funktionsnedsättning. Programmet Modellerna med det lilla extra finns på SVT-play till den 22 juni.

Det är det jag vill förmedla till våra modeller: Våga ta plats och visa vem du är. Du har inget att skämmas för och du behöver inte be om ursäkt.

Lou Rehnlund

På Funki Models hemsida kan man läsa: ”Funki Models är modellagenturen där alla modeller har någon sorts funktionsnedsättning – synlig eller osynlig. Vi förmedlar uppdrag för film, TV och fotografering, men man kan också anlita modeller som föreläsare eller för marknadsundersökningar. Funki Models kan delta i fokusgrupper eller djupintervjuer för att testa nya produkter eller kanske prova tillgängligheten på företagets webbplats eller i butiker”. Här är en artikel om Funki Models i SHT 3/13. Läs också Andrews intervju med Viktoria och här kan du läsa Viktorias blogg.

Post a Reply