Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 22, 2013 in Barn och familj, Intressepolitik | 0 comments

Förälder och funktionshindrad, lyssna på Tendens

annika och bäbis

Vi är många som är föräldrar och har funktionsnedsättningar. De problem som finns brukar lösa sig genom planering och finurliga lösningar.

P1 Tendens sänder en programserie  i tre delar om ”Förälder och funktionshindrad”. Den första delen heter Den största sorgen – och kärleken och programmet hittar du i denna länk. Annika, Johanna och Martin berättar om hur det är att vara föräldrar:

Det är nog den största sorg jag varit med om, att inte kunna ta upp mitt barn när han gråter. Å andra sidan har jag aldrig förr upplevt en sån kärlek.

Å andra sidan har jag aldrig förr upplevt en sån kärlek. I början var både Annika och hennes man Martin lite oroliga för hur det skulle gå att ta hand om ett nyfött barn. Men det har fungerat långt över förväntan.

I den andra delen av serien berättar Hans om Rullstolen, ett hjälpmedel – och ett hinder: Det bästa Albin vet, trots att han nu har blivit lite för stor, är att åka med sin pappa i rullstolen. Rullstolen, har både blivit ett hjälpmedel men ibland också ett hinder, som när Albin spelade ishockey och arenorna inte var handikappanpassade. Albin fick sluta med hockeyn eftersom han inte kunde bära ner den tunga trunken själv. Programmet kan du lyssna på i denna länk.

I den tredje delen av föräldrar med funktionsnedsättning handlar det om Tilda och mamma Johanna. Min dotter är min spegel: Tilda är uppvuxen med att vara den i familjen som sorterar de nytvättade strumporna efter färg, och hittar varor och priser i matvarubutiken.  Programmet kan du lyssna på i denna länk.

Fler inlägg om att vara förälder och ha ett rörelsehinder

Post a Reply