Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Nov 1, 2013 in Kultur, Mode | 0 comments

Göteborgsklubbens Kristina i M-magasin

så fin blev kristina foto  av Elisabeth Ohlson Wallin Det är inte helt ovanligt att olika veckotidningar annonserar ut att man kan få vara med och bli omstylad. Min arbetskollega råkade se en sådan notis i M Magasin  i somras och hon tyckte jag skulle pröva lyckan och ansöka om att vara med. Jag tänkte att om jag ska bli omstylad så hade jag nog en bättre chans här än i andra tidningar då jag precis passade in på deras två krav: man skulle vara över 45 år och sitta i rullstol. Så jag skickade iväg ett mail med bilder och lite uppgifter om jobb, familjeliv, vad man hade för mått, vad för stil och kläder man gillade. Jag fick svar inom några dagar att jag skulle få komma till Stockholm och bli fotad. Reportaget finns i M-magasin nummer 13, 2013.

kristina foto av Elisabeth Ohlson WallinMåndag den 12e augusti tog jag tåget upp på morgonen och var vid studion tidig förmiddag. Det var nere i källare som var fixat med ramper med en rödmatta på. Till min stora förtjusning och förvåning så märkte jag att det var ingen mindre än Elisabeth Ohlson Wallin som skulle fotografera mig. Stylisten Astrid Ljungberg som hade valt kläder till mig har bland annat tidigare jobbat på Go´kvälls gör-om-mig inslag så jag kände att kompetenta händer.

Jag hamnade genast framför spegeln där Kristina Pihlström skulle fixa min makeup och hårstylning. Det var ett väldigt fartfyllt och roligt tempo i studion, samtidigt som jag blev piffad så höll de på att fota Maggan Nyberg. Det var väldigt inspirerande att se Kristinas flinka fingrar fixa till en supersnygg svinrygg i nafs och lägga en mycket mer avancerad makeup än vad jag skulle göra till vardags. När hon var klar så kände man sig redo för röda mattan eller nobelmiddag.

När smink och hår var färdigt var det dags att få se vad Astrid hade valt för kläder till mig. Jag fick på mig en puderrosa 60-tals inspirerad klänning och en elegant kappa. Jag kände mig lite som en lady, nästan som Jackie Kennedy och undrade bara var min champagne var?!

Vad som nästan var roligast med outfiten var att jag för en gång skull fick på mig sylvassa svarta höga klackar som jag aldrig har i och med att jag inte kan stå i dem.

Nu kände man sig väldigt piffig men ändå lite pirrig i magen då det inte hör till vanligheterna att strålkastarna är på en och att en kändisfotograf ska knäppa bilder. Elisabeth var väldigt proffsig och jätteduktig på att få en att känna sig bekväm i att leva ut på bild. När det var klart tackade jag alla så jättemycket för den fina upplevelsen och passade på att göra stan när jag ändå hade tagit mig till huvudstaden, så det hela blev som en lite minisemester.

När tidningen damp ner på hallmattan för några dagar sedan öppnade jag den med stor spänning. Jag var helnöjd med bilder och reportage. Jag tycker det var ett jättebra initiativ av Amelia Adamo, det är verkligen viktigt att ge en bild av mångfalden och visa att man kan vara lika snygg och stilig vare sig man sitter i stol eller inte. Hoppas andra gör om mig program eller modereportage har lust och modet att ta efter.

Kristina Kindberg, kanslist på Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben

Post a Reply