Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Nov 11, 2013 in Intressepolitik, Levnadsvillkor, Personlig assistans | 0 comments

Kalla fakta om kommunernas cynism

jack med sin mamma

Nedan kommuner är de som enligt Kalla fakta har hyrt in konsulten Jonas Reinholdsson från KommunLex AB för att på ett raljerande och skojfriskt sätt ge tips och råd till kommunernas handläggare hur de på effektivast sätt ger avslag till oss som söker bistånd:

Ale, Alingsås, Arvika, Boden, Bollnäs, Borlänge, Borås, Enköping, Eskilstuna, Eslöv, Falköping, Falun, Gotland, Göteborg, Huddinge, Hässleholm, Karlshamn Karlskoga, Kristianstad, Kungsbacka, Lerum, Ludvika, Mjölby Motala Mölndal, Nacka, Norrköping, Norrtälje, Nyköping, Oskarshamn, Partille, Piteå, Ronneby, Sandviken, Sigtuna, Stenungsund, Stockholm, Sundbyberg, Trelleborg, Trollhättan, Tyresö, Uddevalla, Umeå, Upplands Väsby, Vellinge, Vetlanda, Vänersborg, Värmdö, Västervik, Västerås, Växjö, Örebro, Örnsköldsvik, Östersund och Österåker. Det skall också tilläggas att det finns fler företag än KommunLex som utför samma konsultuppdrag.

Så när Jonas kritiserar de stora kostnaderna för den personliga assistansen mjölkar han samtidigt kommunerna på miljoner i kursavgifter

Det är en skam att kommuner tar sig rätten att motarbeta den lagstadgade rätten till stöd och service stiftade av riksdagen och i förlängningen av oss medborgare på detta sätt. Jonas bortförklarar sitt cyniska sätt att uttala sig genom att han hade ”en dålig dag” men vi kan läsa personer som deltagit i hans tidigare föreläsningar, berätta att han tydligen har det som föreläsningstrick att göra sig lustig över de funktionshindrades situation och fick publiken att skratta åt våra, som Reinholdsson menade, orimliga krav. Läs artikeln i GT. 

Och vilka är ni kommunchefer och handläggare som sitter där och skrattar åt oss med funktionsnedsättningars vanor och livsstilar? Hur kan ni ansvariga för kommunerna lägga skattepengar på en konsult som jobbar mot lagstiftningen och de funktionshindrades rättigheter? Det krävs inte mycket fantasi för att inse att lille Jacks mamma, som visades i Kalla Faktas program, balanserar på utmattningens gräns och troligtvis snart kommer att gå in i väggen med en lång sjukskrivning till följd och stor risk för en splittrad familj med ännu större kostnader än vad kostnaden för en stödfamilj skulle vara.

Jonas har i ett pressmedelande meddelat att han står fast vid sina åsikter och anser att han utsatts för åsiktscensur.  Vi kan också passa på att ta oss en titt på vilka kurser KommunLex erbjuder och ser att för drygt 2 500 kronor per person kan kommunerna köpa tips hur de kan dra ner på sina kostnader inom skola, äldreomsorg och inom LSS. Så när Jonas kritiserar de stora kostnaderna för den personliga assistansen mjölkar han samtidigt kommunerna på miljoner i kursavgifter och visar stolt upp att utfört uppdrag för över 270 svenska kommuner och landsting samt ett stort antal andra myndigheter och organisationer. Skäms på Göteborgs stad!

Länkar

Post a Reply