Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Nov 19, 2013 in Fördomar, Intressepolitik, Öppna brev | 0 comments

Vad är ett normalt liv?

normal tvättmaskin

Har tjänstemännen i Göteborgs stad blivit skickade på fler obskyra kurser med KommunLex eller röker de på i smyg för de egendomliga tankarna efter de andra kommer upp.

Majorna-Linnés hemsida kan man läsa att de söker en ung tjej eller kille som lever ett …. ”normalt” liv för att vara förebild till andra – tydligen mindre normala – ungdomar i ett ungdomskollektiv i Majorna. Han/hon skall vara ”en positiv förebild bara genom att vara en vanlig ung vuxen och också någon att vända sig till …”. För detta får man bo kostnadsfritt i boendet under ett år.

Jag frågade också om lägenheten är tillgänglig och om det finns plats för en personlig assistent eftersom jag vet flera 20-åringar som kan tänka sig att ställa upp som förebilder från Unga Rörelsehindrade.

Vi i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben har mejlat till enhetschef Kerstin Almgren och frågat vad hon anser vara ett normalt liv. Jag frågade också om lägenheten är tillgänglig och om det finns plats för en personlig assistent eftersom jag vet flera 20-åringar som kan tänka sig att ställa upp som förebilder från Unga Rörelsehindrade. Men ännu har jag inte fått något svar.

barbieMassa frågor poppar upp i mitt huvud: Vad är ett normalt liv? Har verkligen Kerstin och Peter på familjehemsenheten i Majorna-Linné tolkningsföreträde i denna fråga? Finns det någon 20-åring över huvud taget som skall ta på sig en roll som ”normal” förebild och vad kommer detta ansvar att göra med honom/henne? *tar mig för pannan* Jag undrar har vi inte kommit längre än såhär år 2013?

Så alla killar och tjejer som vill vara en förebild, mejla till Kerstin! Glöm bara inte att påpeka att ni lever ett normalt liv.

Länkar

Post a Reply