Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Dec 14, 2013 in Intervju | 0 comments

Björn snackar om Alla har fel

Teater Kattma - Alla har fel! 2013

Hans Sjöberg teaterregissör berättar mer om sin senaste uppsättning Alla har fel. Hans berättar att han vill säga mycket om den uppsättningen vi gör nu – Alla har fel:

– Framförallt vill jag säga att ge inte upp, fortsätt kämpa! Ingenting är omöjligt även om det kan kännas svårt i livet ibland. Det är mycket svårigheter med att vara funktionsnedsatt och samhällets sätt att hantera bristande hjälp och omsorg med funktionsnedsatta men att fortsätta kämpa och fortsätta sträva efter ett så bra liv som möjligt och så bra självständigt liv som möjligt. Till de som inte är med vill jag säga att: kom och titta på Alla har fel! Ni kommer få en fin stark upplevelse som ni kan bära med er och känna att ni kan få styrka av.

Det är 20 skådespelare som medverkar och det är både professionella, amatörer, funktionsnedsatta och icke funktionsnedsatta. Väldigt många ungdomar är från Unga Rörelsehindrande Göteborgsklubben

– Det är jag som har skrivit pjäsen och den heter Alla har fel. Alla har fel är en föreställning som är i åtta scener, två filmscener och sex teaterscener som spelas efter varandra. Inledningen av föreställningen beskriver en ganska ond värld, den onda världen går över i en absurd värld som går över i en mer positiv värld som är orsaken till att vi vill fortsätta leva och fortsätta sträva och fortsätta kämpa. Så pjäsen beskriver en process från mörker till ljus och det är en väldigt stor uppsättning. Det är 20 skådespelare som medverkar och det är både professionella, amatörer, funktionsnedsatta och icke funktionsnedsatta. Väldigt många ungdomar är från Unga Rörelsehindrande Göteborgsklubben och det är ett härligt gäng. Vi har börjat repetera nu under hösten och ska fortsätta i februari och vi har premiär den 8 mars. Vi kommer att spela föreställningen på Dalheimers hus och på gatuscen och på Mötesplatsen vid Järntorget.

– Det är ett väldigt spännande projekt och det är en av de större sakerna jag har gjort på senare år. Projektet Alla har fel som Teater Kattma gör nu är i samarbete med några organisationer som vi tycker det är roligt att samarbeta med. Bland annat Unga Rörelsehindrande Göteborgsklubben, DHR och GIL. Västra Götalandsregionens kulturnämnd har gett Teater Kattma ett kulturstrategiskt uppdrag för att jobba med de här frågorna. Det skulle aldrig gå utan breda samarbeten och många människor som brinner för liknande saker, så detta stöd är vi väldigt glada för.

Alla foton är tagna av Titti Tindvall.

Länkar

Post a Reply