Funktek-piloter i kulturens tjänst
Hanna och Lilian från Utopia berättade om ett spännande projekt som heter Funktek och som är ett samarbete med Göteborgs Stadsmuseum, Utopia, Mistra/Urban Futures, Interaktiva Institutet och Riksutställningar. De sa ungefär såhär:
VILL DU HJÄLPA TILL OCH JOBBA FÖR ETT TILLGÄNGLIGT KULTURLIV?
Du kan anmäla dig som Funktek-pilot på: www.funktek.se eller mejla på: info@funktek.se eller ringa till: 0762-11 85 45.
Hur tillgängliga är de stadsvandringar som Göteborgs Stadsmuseum håller i? Är du intresserad av Göteborgs historia och har en funktionsvariation? Bli då en av våra Funktek-piloter! Vi vill veta vad du tycker, tänker och vill ha så fler kan gå på stadsvandringar i framtiden. Självklart får du betalt för din medverkan. Vi kommer att gå på följande stadsvandringar:
FASADERNAS HEMLIGHET, VASASTAN
Följ med på en vandring bland Vasastadens mäktiga stenhus och lär dig läsa staden på ett helt nytt sätt. Samling på Götaplatsen vid Poseidon.
- tisdag den 24 juni klockan: 13.30
- onsdag den 9 juli klockan: 17.30
- tisdag den 15 juli klockan: 13.30
KVINNOR I GÖTEBORG
Göteborgs historia verkar ibland bara handla om män. Var blev kvinnorna av? Vi presenterar en rad framgångssagor och tragedier. Det blir en berättelse om förtryck, orättvisa lagar och dubbelmoral men också om kamp, mod och triumf. Samling vid Göteborgs Stadsmuseum entré.
- tisdag den 22 juli klockan: 13.30
- onsdag den 30 juli klockan: 17.30
PARKVANDRING LÄNGST VALLGRAVEN
I början av 1800-talet revs Göteborgs stadsmurar. Staden behövde växa. Men omedelbart på andra sidan vallgraven byggdes inga hus. Istället anlades parker och den växande staden fick ett grönt stråk som finns än idag! Hur har parkerna kunnat överleva alla förändringar? Och hur ser framtiden ut när Västlänken och andra stora projekt kommer att forma om Göteborgs innerstad på dramatiska sätt? Följ med på en vandring där Göteborg visar upp sin vackraste sida. Samling vid trädgårdsföringens entré mot Södra vägen.
- tisdag den 5 aug klockan: 13.30
HUS I HAGA
Stadsdelen Haga mitt i Göteborg även kallad Göteborgs första förort, räddades undan grävskoporna på 60-talet. I Haga har allt från sjöfolk till järnbärare haft sina hem sedan 1700 talet. Med sina kringbyggda kullerstensgårdar är miljön unik. I museets tre bevarade lägenheter har du möjlighet att under en visning få en glimt av hur livet kunde vara för människorna som en gång i tiden bodde just här. Samling på Haga Nygata nr 7-9.
- Onsdag den 20 augusti klockan: 17.30/