Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on sep 3, 2014 in Fördomar, Genusfrågor, Intressepolitik | 0 comments

Gå eller rulla – alla vill knulla

johanna med ballonger

Johanna Andersson skriver i sin krönika i SHT:

Jag gick med Unga Rörelsehindrade i paraden under West Pride. Vi bar banderollen ”Gå eller rulla – Alla vill knulla”. Då kommer en person fram till mig och säger att vi ändå inte kan ha sex på grund av våra rörelsehinder. Det är just de här fördomarna vi försöker bryta.

Varför det är så förbjudet att prata om sex i kombination med normbrytande funktionalitet? Jag menar, vi är också sexuella varelser. En person med någon slags normbrytande funktionalitet bryter redan mot en norm. Redan där vet många inte riktigt hur de ska agera. Om en person med funktionsvariation också är HBTQ-person bygger det upp ytterligare osäkerhet.

Johanna är vice ordförande i Unga Rörelsehindreade Göteborgsklubben och var med och representerade Göteborgsklubben på Westpride i somras.

Post a Reply