Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Okt 8, 2014 in Arbete och sysselsättning, Tips | 0 comments

Traineeprogram för personer med funktionsnedsättning

tff

Traineeprogram för personer med funktionsnedsättning eller TFF startade år 2006. Programmet är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Arbetsförmedlingen och HSO (Handikappföreningarnas Samarbetsorgan). TFF har dubbla syften; dels att få ut arbetssökande med någon form av funktionsnedsättning i jobb, dels att bättre spegla invånarna och öka mångfalden bland kommunens anställda. Alla arbetsplatser i Göteborgsområdet (offentliga och privata) ges möjlighet att ta emot en trainee.

TFF kan vid behov erbjuda personlig livs- och karriärcoachning för programmets deltagare. Du som deltagare väljer själv vad som är viktigt för dig, så att du kommer vidare i livet och i ditt arbetsliv. Vad som är viktigast kan exempelvis handla om att ta reda på vad du vill, hitta nya strategier i ditt arbetssökande, formulera dig, skriva CV samt personliga brev, hitta lämplig praktikplats och mer specifikt rikta in dig på ett framtida arbete. Men det kan också handla om att i ett större perspektiv utvecklas på det personliga planet, som att exempelvis stärka din självkänsla, självtillit och ditt självförtroende.

TFF har fördelen att det inte finns någon åldersgräns för deltagarna. Gå in på deras hemsida och se om det kan vara något för dig.

Post a Reply