Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 9, 2014 in Fördomar, Hatbrott, Intressepolitik, Levnadsvillkor | 0 comments

Jag är döden… eller ska du få leva?

Daedelus

Tobias och Julia skriver:

I kväll torsdag den 9 oktober handlar SVT Debatt om aktiv dödshjälp, en debatt som ofta präglas av en syn på funktionsvariationer som något så tragiskt att en snabb död är mer human. Men diskussionen i Sverige borde istället handla om hur vi fortsätter att utveckla ett samhälle där alla garanteras rätten till liv oavsett funktionalitet.

Under de senaste veckorna har existensberättigandet för personer som bryter mot funktionsnormen ifrågasatts på SVT. I SVT Debatt (25/9) var frågeställningen Hur lätt ska det vara att välja bort ett foster med Downs syndrom? I kväll torsdag handlar SVT Debatt om aktiv dödshjälp, en debatt som ofta präglas av en syn på funktionsvariationer som något så tragiskt att en snabb död är mer human.

Läs hela artikeln som är skriven av Tobias Holmberg och Julia Bahner.

Länkar

Post a Reply