Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Dec 6, 2014 in Kultur | 0 comments

Yess, Teater Kattma är på gång igen!

björn foto anna rehnberg

Hans Sjöberg, Teater Kattmas starke man och regissör är på gång igen med en ny produktion. Det är åter ett samarbete med Unga Rörelsehindrade och DHRG. Hans berättar:

Vår kommande produktion är en magiska film- och teaterföreställning med bildspel och nyskriven musik har arbetsnamnet ”Homai – vändpunkter, vägskäl, livsavgörande ögonblick”.

Teater Kattma, Unga Rörelsehindrade och DHR Göteborgsavdelningen har tidigare samarbetat med uppsättningen ”Alla har fel” som blev en stor succé. Läs Björn Poulsons intervjuer med Hans Sjöberg, se länkar nedan. Anna Rehnberg har fotat.

Teater Kattma startades 2005, av regissören och dramatikern Hans Sjöberg, och har numera sitt säte i Göteborg. Teater Kattma vill, liksom filmkusinen Dogma, bryta med konventioner och frigöra skapandet. De är en i grunden samhällsengagerad teater. Det viktigaste är vad man berättar. Därför ska deras föreställningar spelas varsomhelst och inte vara låsta vid ett speciellt format eller en viss teknik. En föreställning ska kunna spelas på teatern, i klassrummet, på arbetsplatsen, bygdegården, på gatan och överallt där publiken finns.

Länkar

Post a Reply