Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on apr 2, 2015 in Fördomar, Intressepolitik, Jävla dumheter helt enkelt | 0 comments

Politiker anses jävig på grund av sitt rörelsehinder

Kristian Hegaard

Jag fick höra om detta den 1 april och hoppades i det längsta att det var ett skämt, ett mycket dåligt skämt men det var det inte. Kristian Hegaard, som är politiker i Fredensborg, norr om Köpenhamn, anses som jävig när kommunstyrelsen tar beslut som rör personer med funktionsvariation.

Kristian Hegaard som sitter rullstol, anses av sina politiska kollegor som jävig på grund av sitt rörelsehinder när de ska fatta beslut gällande neddragningar i miljonklassen inom funktionshinderområdet i kommunen.

Jag tycker det är verkligen olyckligt att de som röstar på mig, inte får sin röst hörd och inte blir representerade i kommunfullmäktige på det sätt de vill, siger Kristian Hegaard.

Hur ska vi tolka detta då? Att politiker som är föräldrar anses jäviga i frågor som rör barn? Att politiker som kan tjäna på skattelättnader inte får fatta beslut i frågor som rör skatter? Eller ska vi tolka detta som att vi med funktionsvariation endast får vara med på nåder och för syns skull i den politiska världen. När det inte passar och vår röst kan spela roll, sparkas vi ut och det demokratiska systemet sätt ur spel.

I politiken framhävs det att våra företrädare ska vara ett snitt ur befolkningen så att frågor kan belysas ur alla håll. Kön, ålder, olika bakgrund och livserfarenhet är viktigt för att de politiska besluten ska bli så bra som möjligt. Men i detta fall anser uppenbarligen politikerna i Fredensborg att de kan lyfta ut en av sina politikerkollegor när det passar och lyckas de med detta finns det inte längre finns det ingen demokrati längre för personer med funktionsvariation.

Post a Reply