Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on apr 15, 2015 in Kultur, Tips | 0 comments

Normfotografen på Leva & fungera

foto av Normfotografen

Jon Klarström är Normfotografen och han är lite som en superhjälte: bekant för några och okänd för andra. Hans uppdrag är att:

… synliggöra och ifrågasätta normer. Främst utgår han från funktionsnormen men den är i sig inte isolerad, därför berör han i stort sett alla normer.   

Jon hade ett fotoprojekt på Leva & fungeramässan i tisdags den 14 april. Han genomförde då ett konstprojekt som går ut på att fotografera fötterna hos rullstolsanvändare, likt bilden ovan, som senare kommer sättas samman till ett kollage i affischformat.

På Normfotografens hemsida kan man läsa att han söker modeller till både konstprojekt och kommersiella arbeten. Jon söker människor med funktionsvariationer, psykiska diagnoser, transpersoner och givet också en spridning över etnicitet och kön. Du avgör själv vilka typer av fotograferingar du vill vara aktuell för. Skicka en intresseanmälan och en liten beskrivning om vem du är och vilka typer av fotograferingar du är intresserad av. Bifoga gärna en bild och skicka via mail till modell@normfotografen.se

Läs mer på Normfotografens hemsida.

Post a Reply