Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Maj 4, 2015 in Arbete och sysselsättning, Intressepolitik, Jävla dumheter helt enkelt | 0 comments

Låt personer få välja vilken daglig verksamhet de vill gå på!

viktoria på mamas retro

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben anser att det är en självklarhet och en rättighet att personer som går på daglig verksamhet också får välja fritt bland de olika dagliga verksamheter som erbjuds.  Oavsett om den dagliga verksamheten är kommunal eller inte eller om den är placerad i samma stadsdel där man bor eller inte. Att ha åsikten att det bara är att placera personer hur som helst där det finns en lucka i den kommunala verksamheten, är verkligen inte ett schysst sätt att se på människor.

Göteborgs kommunfullmäktige kommer den 7 maj att fatta beslut om riktlinjer för personer med funktionsnedsättning och deras rätt att själva välja utförare av daglig verksamhet. I dag har cirka 200 personer sin dagliga verksamhet hos någon av de 20 alternativa utförarna som finns i Göteborg.

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben har tidigare skrivit om Viktoria som först nekades att gå på den dagliga verksamhet som hon ville och passade för, eftersom den låg i fel stadsdel. Hon fick efter mycket kämpande igenom att få arbeta på Mamas Retro, där de gärna erbjöd henne en plats och där Viktoria stortrivs.

Så ni som tar beslutet den 7 maj i kommunfullmäktige, oavsett partifärg – trampa inte på människor som går i daglig verksamhet utan låt dem få välja den utföraren som passar dem och deras intresseområde bäst!

Frågor på det?

Länkar

Post a Reply