Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Jun 11, 2015 in Aktiviteter, Genusfrågor, Intressepolitik, Rapport, Tidigare, West Pride | 0 comments

Besök oss på WestPride

Sarah tar en cripselfie

Att ha en synlig funktionsnedsättning gör att man ibland inte betraktas som en person med sexuella behov och uttryck. Utan bara som ”en handikappad” och helt könlös. Att från denna position berätta att jag är en tjej som gillar tjejer eller en kille som vill krama killar är ett väldigt stort steg. Men bland oss med rörelsehinder eller andra funktionsvariationer finns såklart flator, bögar, transor och hetrosar precis som i alla grupperingar. Men vi har ännu svårare att komma ut ur garderoben eftersom vi liksom inte helt kommit in i den.

Eller är det precis det motsatta? Vi med våra annorlunda kroppar har sedan länge ansetts som queera och då är steget inte långt till att gå ut med att jag som kille gillar andra killar eller att jag faktiskt inte accepterar det kön som jag fötts med.

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben och DHRG hade ett av många färgsprakande tält i Regnbågsparken (Bältesspännarparken) där man kunde komma och snacka med oss!

Har du ett rörelsehinder eller vill stödja oss och är upp till 32 år – gå med i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben! Bli medlem, gratis första året därefter betalar du 60 kronor. Ring oss: 031:13 33 95 eller mejla: urg@telia.com.

Läs mer om Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben på WestPride.

Post a Reply