Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Aug 25, 2015 in Intressepolitik, Tillgänglighet, Tillgänglighetskollar | 0 comments

Jubileumsparken i Göteborg

jubileumsparken Astrid i läsvrå

Astrid och Kristina har tillgänglighetskollat Göteborgs Jubileumspark och Kristina rapporterar:

I och med att Göteborg fyller 400 år 2021 så har man börjat anlägga en jubileumspark. Parken har en lekplats med klättringsmöjligheter och vattenlek, stadsodlingar, en utomhus rollerderbybana, grillplats med bänkar och bord. Det finns även en bassäng i älven med renat vatten, en tillhörande playa och ett bastutorn som är gratis att boka.

möjlighet till badAstrid, min son Gustav och jag var väldigt nyfikna på den nya parken och hur tillgänglig är där. Direkt när man kommer av vid den nya hållplatsen Frihamnsporten så såg vi en stadsodling i upphöjda pallkragar med grönsaker och blommor. Den trevliga grönskan var tydligen resultatet av en odlingskurs. Det såg fullt möjligt att sitta ner, nå ner i jorden och delta. Det fanns även en kran med färskvatten för att fylla på vattenflaskan och en bajamaja stor nog att komma in med permobil.

Hela parken var väldigt trevlig och det känns väldigt positivt

Bredvid låg det en jättefin lekpark med ett osymmetriskt klätterslott i trä, där man kan klättra och hoppa på utsidan och gömma sig på insidan. Hela området är täckt av en mjuk matta som är väldigt lätt att rulla på.  Det finns en vattenleksvägg där man kunde pumpa vatten och få saker att röra på sig, en vattenport där man kunde få sig en dusch och ytligare ställe där man kunde pumpa och få vatten att rinna i en bana. All vattenlek fungerar ok om man sitter i stol.

Läs mer om våra Tillgänglighetskollar!

Vid bassängen/kanalen har dom byggt ett soldäck med små sandstrands ytor. Intill finns det grillplats med charmiga flyttbara bänkar/bord. Soldäcket hade två ramper så det var lätt att ta sig runt och kika på den fantastiska utsikten över älven.

Vid ingången till badet har de byggt ett litet glasrum som inhyser ett minibibliotek, där man kan låna en spegelbok eller lämna något från sin boksamling som man har tröttnat på. Dörren är tyvärr en gnutta smal för permobil och trätrallen utanför går lite för snabbt över till rabatt, så det är en liten risk att dratta dit. Vi påpekade detta till personalen som uppskattade den informationen väldigt mycket i och med att badet fortfarande inte är helt färdigställt.

Ut till bassängen är det än så länge en tillfällig ranglig bro som gick för Astrid att ta sig över med manuellstol och hjälp. Dessvärre gick det inte för min permobil men det ska som sagt bli en mer stabil bro senare och det ska även komma en lift ner i bassängen. Inne på badanläggningen finns även ett bastutorn med en mycket bättre bro, här finns även hiss och möjlighet att sitta 20 personer totalt var av minst fem personer i rullstol får plats att basta. Bastun har en svindlande utsikt över stora delar av Göteborg. Bastun bokar man gratis via denna sida.

Hela parken var väldigt trevlig och det känns väldigt positivt att de delar av badet som var mindre tillgängliga ska bli det. Vattnet i bassängen ska ständigt hålla 22 grader så till nästa badsäsong ska vi nog se till att ta oss ett dopp. Här hittar du Jubileumsparken på Facebook.

Post a Reply