Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Okt 2, 2015 in Aktiviteter, Hjälpmedel, Intressepolitik, Tidigare | 0 comments

Göteborgsklubben kör Bead i Slottsskogen

astrid och caroline teastar

Kristina skriver:

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben hade bestämt med uppfinnaren Per Stjärnehag att träffas i Slottsskogen så att våra och DHRGs medlemmar kunde få pröva på hans nya fordon Bead. Bead är klassat som en elcykel, kan komma upp till 20 km/h och man kommer 9 mil på en laddning. Det fiffiga med Beaden är att man kan sitta kvar i sin manuella rullstol när man kör, man kör upp på en botten där hjulen spänns fast och sedan styr man med moppefattning.

Vi var ett tiotal nyfikna som hade samlats, ett par hade tagit sig hela vägen från Jönköping för att provköra. Jag fick plats bra även med mina hjälpmotorer på rullstolen. Beaden var mycket tystgående och lättstyrd. Per berättade att den är testad både på cykelbanor, skogsstigar och strand och kör finfint på alla underlag, så gillar man att vara ute i naturen så kan den nog vara en stor hjälp att ta sig fram i lite tuffare terräng.

En i styrelsen hade redan provkört Beaden dagen innan och blivit så förtjust att hen har beställt en modifierad variant med styrspak i stället för moppefattning. Beaden kan även få en sänkt maxhastighet om man har nedsatt reaktionsförmåga. Den kan lackas efter önskemål i den färg/motiv du vill ha.

Även om Beaden rent funktionellt är likt mer klassiska hjälpmedel så har den inte alls samma känsla, när man kör den. Det känns verkligen som man glänser i ett rejält vrålåk, en känsla min permobil inte ofta framkallar.

Om du är intresserad av en provkörning eller köp av Bead är det bara att ta kontakt via http://www.bead.nu

Post a Reply