Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 6, 2015 in Intressepolitik, Tillgänglighet, Tillgänglighetskollar | 0 comments

Tillgänglighetskoll – Dorsia

dorsia entre

Dorsia är en exklusiv hotellrestaurang belägen på Trädgårdsgatan 6. De har öppet måndag–torsdag klockan 6.30-23.00, fredag 6.30-01.00, lördag 7.30-01.00 och söndag 7.30-23.00. Boka bord på 031-790 10 10.

Kristina skriver:

Var sugen på att vardagslyxa lite och samtidigt se hur servicen och tillgängligheten är på Hotellrestaurangen Dorsia så jag och en bekant tog en lunchdejt. På Dorsia så erbjuder de frukost, lunch, middag och afternoon tea, så det går att lyxa på olika sätt.

Man rullade rakt in i en sagolik lyxig miljö med mycket färg, sammet och utsmyckningar.  Vi fick ett bord som fungerade bra, det var en soffa på ena sidan och lösa stolar på andra, det fanns även ett längre långbord med samma upplägg så det gick bra att sitta ett större sällskap.

I mitt sällskap valde vi att ta lax, kött och veganskt. Det veganska var förbeställt då det inte finns något sådant alternativ på menyn. Man fick in en brödkorg med ett grovt, ett ljust bröd, ett fröknäcke och en trevlig sallad. Allt var väldigt fint tillagat så vi blev alla väldigt nöjda.  Man kunde önska att man hade samma kockprecision hemma så man hade kunnat få rotfrukter att smaka lika gudomligt.

Behöver man uppsöka en tillgänglig toalett så får man prata med personalen då man behöver ta hiss en våning upp och behöver ett kort till hissen. Själva toaletten var rymlig och väldigt vackert utsmyckad och det fanns en helkroppspegel i bra höjd så det var positivt. Dock fanns det inga handtag till toaletten och det var en aning svårt att nå kranarna om man sitter ner. Jag förstår att det är designen och det visuella för detta lyxiga hotell är en viktig säljpunkt men jag är säker på att det inte är någon omöjlighet att hitta ett par snygga handtag som går ihop med resten av uttrycket eller ett handfat där man faktiskt kan nå kranarna själv.

På det stora hela så var servicen väldigt bra och maten mycket smakfull och läcker. Det är sant som de säger att man äter med ögat och just på den punkten så är Dorsia en fullträff.

Länkar

Läs mer om Göteborgsklubbens Tillgänglighetskollar!

Post a Reply