Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Dec 3, 2015 in Hatbrott, Intressepolitik, Jävla dumheter helt enkelt, Levnadsvillkor | 0 comments

Unga funkisar kränks i sin sexualitet

kvinnor utätts för våld

I en artikel i nättidningen Heja olika kan man läsa om att unga människor med funktionsnedsättning ofta är utsatta för sexuella kränkningar. Det är något vi i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben fått signaler från våra medlemmar och för några år sedan mynnade det ut i projektet Dubbelt utsatt. Likadant när vi talade med Ungdomsmottagningarna där är det få ungdomar med funktionsvariation som kommer för att prata och få information.

Artikeln bygger på rapporten Fokus 15 som MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor gett ut.

En femtedel av alla unga med funktionsnedsättning har gjort något sexuellt mot sin vilja, och lika många känner att de själva inte alltid bestämmer över sin kropp eller vem de har sex med. Det är också vanligare att man utsätts för sexuellt våld. Trots det får unga med funktionsnedsättning ofta sämre hjälp och information om sex- och samlevnad från samhället.

Länkar

Post a Reply