Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Jan 22, 2016 in Arbete och sysselsättning, Intressepolitik | 0 comments

Det gäller att stå på sig …   

viktoria på mamas retro

… annars gör någon annan det. Läs om Viktoria, sekreterare i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben som tog strid med kommunen och fick det jobb hon ville ha.

Eftersom jag är funktionshindrad tyckte de att jag skulle gå på dagverksamhet. Jag gjorde ett besök för att se hur det skulle vara. Men när jag typ var där inne tänkte jag att: jag dör hellre 100 miljoner gånger än att gå där.

Viktoria upplever att människor med fysiska funktionshinder liknade hennes eget placeras i fack som människor inte borde placeras i. Istället för att skapa olika former av betydelselösa sysslor efterfrågor hon i stället mer genomtänkta lösningar likt det arbetet hon har i dag på Mamas Retro.

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben anser att det är en självklarhet och en rättighet att personer som går på daglig verksamhet också får välja fritt bland de olika dagliga verksamheter som erbjuds.  Oavsett om den dagliga verksamheten är kommunal eller inte eller om den är placerad i samma stadsdel där man bor eller inte. Att ha åsikten att det bara är att placera personer hur som helst där det finns en lucka i den kommunala verksamheten, är verkligen inte ett schysst sätt att se på människor.

Länkar