Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Feb 17, 2016 in Övrigt, Tips | 0 comments

Vill du bli funktionär inom idrotten?

marica hall

Volleybollklubben Göteborg United har nyligen startat ett projekt finansierat av Allmänna Arvsfonden för att integrera personer med funktionsnedsättning i idrottsvärlden. Projektledare är Marica Hall som har en lång erfarenhet av idrott på elitnivå som aktiv och funktionär i handikappidrott och funktionär i allmän idrott.

Planen är att initialt arbeta aktivt för att engagera och utbilda personer med funktionsnedsättning i klubben. Många idrotter har idag svårt att hitta tillräckligt med funktionärer till matcher och andra evenemang. Så Göteborg United började fundera på hur man skulle kunna lösa detta och snart föddes idén om ett projekt där man aktivt arbetar för att engagera och utbilda personer med funktionshinder till funktionärer.

Idrottsrörelsen behöver funktionärer och genom det här projektet är hoppet att integrera fler handikappade i föreningslivet och få en viktig funktion i vardagen. Vårt mål är att utbilda 15 personer till funktionärer eller liknande resurs. 

Göteborg United ser satsningen som en win-win situation. Idrottsvärlden behöver funktionärer och de rekryterade personerna får viktiga roller.

Är du intresserad? Ta kontakt med Marica på telefon: 0704-74 06 03 eller mejla: marica@nyresurs.se. Marica tillägger att hon är på plats på Valhalla klockan 16.30 om du vill träffa henne och fråga om projektet.