Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Feb 18, 2016 in Intressepolitik, Kollektivtrafik och färdtjänst | 0 comments

Aktuellt om färdtjänsten i Göteborg

evelina

Informationsmötet som DHRG hade kallat den 15 februari till var mycket välbesökt, som möten om just färdtjänst brukar vara. Det är ett bevis på att alla vi människor har ett behov av att färdas och att kunna ta oss dit vi vill och behöver. Något som borde vara självklart men det är det uppenbarligen inte.

Politikerna måste påminnas om att vi finns och att vi behöver en färdtjänst vars kvalité är hög och till så låg kostnad att den är ekonomisk möjlig även för de av oss som har en mycket ansträngd ekonomi.

Du som är användare av färdtjänst, kontakta Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige och kräv att de ska tilldela färdtjänsten mer pengar. Hörs inte våra röster prioriterar politikerna andra grupper.

Därför ska du skriva, mejla och/eller ringa till Kommunstyrelsen och uppmana dem att låta Färdtjänsten få använda sitt egna kapital för att täcka underskottet. Om inte färdtjänsten får sin budget att gå ihop kommer fördyringar av resorna och andra negativa förändringar att ske.  Klicka på knapparna nedan så får du kontaktuppgifter till politiker som du skriver till.

Kontakta Kommunstyrelsen!

Du ska också kontakta Kommunfullmäktige och berätta om de måste höja rambudgeten för färdtjänsten. Berätta om hur viktig färdtjänsten är för att du ska få ditt liv att fungera. De är många ledamöter men kopiera ditt mejl och skriv till dem alla.

Skriv till Kommunfullmäktige!

Skriv/ring också till Johan Nyhus (s) som är ordförande i Trafiknämnden och berätta om hur viktig färdtjänsten är för just dig, telefon: 0702-42 59 45. Mejla Johan: johan.nyhus@stadshuset.goteborg.se.

Läs om förslagen på nedskärningar:

Förslag på nedskärningar inom färdtjänsten