Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Mar 12, 2016 in Intressepolitik, Kultur | 0 comments

Teater Kattma – För alla

för alla 1

Hans Sjöberg, Teater Kattmas starke man och regissör är på gång igen med en ny produktion, en beställning från Sociala resursnämnden som heter ”För alla”. Teater Kattma och Unga Rörelsehindrade har tidigare samarbetat med uppsättningen ”Alla har fel” och ”Homei” som blev stora succéer. Teater Kattma blandar professionella- och amatörskådespelare i sina föreställningar. Nederst på sidan kan du se en filmad version av ”För alla”.

Teater Kattma vill problematisera frågor i samtiden som rör människor med funktionsvariation. Uppsättningarna vill skapa förutsättningar för oss i publiken att gå från passiva åskådare av samhällsproblem till att börja agera. Att en uppsättning på något sätt ska få konsekvenser och bli en början till förändring.

”För alla” är en föreställning i fyra scener om att vara ung och vilja ha en aktiv och rik fritid. Det handlar om unga viljor, hinder och möjligheter och slutar i en framtidsvision. Föreställningen handlar om de två vännerna ”Gasen” och ”Bromsen” och deras vådliga färd genom verkligheten, drömmarna och visionen om framtiden. Hur ser unga funktionsnedsatta personers drömmar och viljor, hinder och möjligheter ut 2016? Vad vill en ung människa idag göra av sin fritid, av sitt liv och vad är det som hindrar dem? Manus tillkom med underlag och inspiration från genomförda workshops.

Länkar

  • Manus: Inger Jonsson – Fredriksson och Hans Sjöberg.
  • Regi: Hans Sjöberg.
  • Skådespelare: Inger Jonsson-Fredriksson, Hans Sjöberg, Åsa-Lena Hjelm, Astrid Steen, Therese Olsson, Kristina Kindberg, Andreas Hane och Evelina Charlie Larsson.
  • Filmfotograf och redigering: Love Lidén.
  • Ljussättning: Max Lindsten. Produktion: Teater Kattma.