Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on maj 2, 2016 in Fördomar, Hatbrott, Intressepolitik, Utvalda | 0 comments

Att döda oss med funktionsnedsättning

blod i vasken

I en artikel i Expressen kan man läsa om en kvinna i Danmark som mördat sin dotter genom att skära upp hennes handleder och låtit henne förblöda. I kommentarerna på Facebook kan man läsa en överväldigande positiva kommentarer från människor som till och med kallar detta brutala mord en ”kärlekshandling”. Kvinnan ifråga slapp undan med tre år i fängelse. Hur hänger detta ihop?

Jo, förklaringen är att dottern hade en funktionsvariation och det gör det helt ok att döda henne för alternativet att hon får leva är värre …

Liknande berättelser hittar man när man googlar. Föräldrar runt om i världen som väljer att döda sina barn och får stor förståelse för detta av både allmänhet och rättsväsende. Att ”förstå” eller rent av hylla att anhöriga tar livet av sina små eller vuxna barn är bisarrt. Till och med rättsväsendet ser mellan fingrarna på detta och utmäter skamligt låga straff. Aldrig nämns offren utan medlidandet riktas endast mot mördarna. Vad som sägs här med oerhört tydlighet är att de liv människor med funktionsnedsättning lever inte är värda lika mycket som övriga människor. Vidriga hatbrott och en djupt oetisk syn på människors liv och värde.

Håller du med oss? Har du ännu inte fyllt 32 år? Bli medlem!

Länkar