Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Maj 24, 2016 in Intressepolitik, Tillgänglighet, Tillgänglighetskollar | 0 comments

Vart du än går så stöter du alltid på hinder

 

DSC_0013

Det spelar ingen roll vart man än går så stöter man alltid på ett hinder när man sitter i rullstol. Det kan handla om en hög kant, trasig mark, branta backar och en dörröppnare som är trasig. Det kan även vara en spårvagn där inte rampen funkar, en affär som har trappor in eller ett konstigt övergångsställe. Sen kan man ju inte sticka under stolen med att det finns ju faktiskt ställen som är bra anpassade, men dock inte tillräckligt många, med tanke på att hela samhället ska vara anpassat för alla.

En grej som jag ofta tänker på är ju att nu 2016 borde ju alla enkelt avhjälpta hinder vara borta. Ett enkelt avhjälpt hinder kan vara: mindre nivåskillnader eller trappsteg, höga trösklar, avsaknad av ledstänger, tunga dörrar och dörröppnare som är olämpligt placerade eller utformade. Du kan läsa mer om enkelt avhjälpta hinder här: Boverket