Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on okt 20, 2016 in Intressepolitik, Levnadsvillkor, Tillgänglighet | 0 comments

Skaderisker och riskhantering i bostadsmijön

vackert-badrum-2

MINIRAPPORT FRÅN EN FORSKNINGSCIRKEL: SKADERISKER OCH RISKHANTERING I BOSTADSMILJÖN UR ETT FUNKTIONSHINDERSPERSPEKTIV

Under våren 2016 hölls en forskningscirkel på Dalheimers hus i Göteborg, med temat skaderisker och riskhantering i bostadsmiljön. Forskningscirkeln, som startades av Jörgen Lundälv och Charlotta Thodelius, är en del i ett större projekt om skadehändelser i hemmiljön kallat ArcSafe. ArcSafe är ett tvärvetenskapligt projekt, som drivs av institutionen för arkitektur, Chalmers Tekniska Högskola, institutionen för socialt arbete, Göteborgs Universitet och institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs Universitet. Projektet pågår åren 2014-2018.

Forskningscirkeln bestod av fem representanter från tre olika rättighets och intressepolitiska organisationer i Göteborg, Unga Rörelsehindrade, DHR, HSO och Reumatikerförbundet, Jörgen Lundälv, docent i socialt arbete Göteborgs Universitet och Charlotta Thodelius, doktorand i arkitektur vid Chalmers Tekniska högskola.

Länk till rapporten:

minirapport_forskningscirkel_varen2016