Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Feb 20, 2017 in Aktiviteter, Kommande, Tips, Utvalda | 0 comments

Bli medlem i Unga Rörelsehindrade

astris och erik liseberg

Bli medlem i Unga Rörelsehindrade!

Är du max 32 år gammal och intresserad av att göra samhället tillgängligt på alla sätt och vis … Du ser trappor som ett elände, vill gå på toa när du behöver och vill kunna ta den vanliga bussen om du känner för det – svarar du ja på en av frågorna är du välkommen att bli medlem i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben. Kostnaden är nada första året och sedan en blygsam avgift på 60 kronor. Blir du medlem 2016 får du 2017 på köpet.

Du behövs som medlem även om du inte kan delta i våra möten. 

Som det är nu är det en självklarhet med personlig assistans, (njäää), tillgänglighet (njaaa), färdtjänst, tillgång till habilitering (kanske, om du tjatar), gratis hjälpmedel och annat som är livsviktigt för oss med egna omfattande rörelsehinder. Men det är skakigt i samhället nu! Se på hur de som bestämmer vill ta bort den personliga assistansen, den som är så otroligt viktig för oss. Vad är nästa grej som tas bort?

Därför behöver vi starka intresseorganisationer som tar vara på dina och mina rättigheter. Därför ska du ansluta dig till Förbundet Unga Rörelsehindrade om du är yngre än 32 år eller till DHR om du har passerat det åldersstrecket. Ta tillbaka begreppet kamp och solidaritet och anslut dig till oss!

Gå in på vårt förbunds hemsida och skriv in dig som medlem. Tipsa gärna en kompis om Förbundet Unga Rörelsehindrade om polaren också tycker att trappor är en finne i röven! Skulle inte länkarna funka eller om du vill ha kontakt med kansliet, så mejla: urg@telia.com eller ring: 031-13 33 95.

Länkar