Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Mar 27, 2017 in Intressepolitik, Jävla dumheter helt enkelt, Personlig assistans | 0 comments

Vem ska driva våra frågor om inte vi själva längre har möjligheten?

Utrota av Pontus Lundkvist

En debattartikel underskriven av bland annat Unga Rörelsehindrades förbundsordförande Björn Häll Kellerman är införd i Aftonbladet debatt idag. Den är undertecknad av 15 andra organisationer förutom Unga Rörelsehindrade.

Ingen har bättre kunskap om våra frågor än vi själva. Om vi inte kan verka i och mellan våra förbund eller företräda oss själva står Sverige inför en demokratisk kris. Att de nedskärningar som nu sker påverkar verksamheten i våra förbund är ett faktum.

Förbundet Unga Rörelsehindrade är ett tydligt exempel, där delar av personalen nekas att få eller helt har förlorat sin rätt till personlig assistans, vilket naturligtvis påverkar förbundets verksamhet på riksnivå. Kansliet i nuläget är underbemannat och personal tvingas arbeta på distans. 

Vi får allt svårare att samverka med varandra. Det är en skrämmande utveckling vi ser inom den politiska retoriken och synen på LSS och insatsen personlig assistans. Vi är övertygade att om det får fortsätta som det gör nu kommer det att få konsekvenser hos de flesta av funktionshinderrörelsens förbund.

Artikeln är underskriven av representanter från 16 organisationer

Länkar