Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Maj 17, 2017 in Intressepolitik, Kollektivtrafik och färdtjänst | 0 comments

Elever får fria färdtjänstresor i sommar

Robert Kindberg

I Färdskrivaren, tidningen som Göteborgs färdtjänst ger ut, kan man bland annat läsa att elever i årskurs 7 – 9 i grundskolan och de som går i 1 – 2 i gymnasiet får fria resor inom kollektivtrafiken. Detta gäller för elever med färdtjänst vilket ju borde vara en självklarhet men så har det inte alltid varit. Men efter massiv kritik så får även de elever med färdtjänst fria resor Beslutet gäller för färdtjänstresor inom Göteborgs färdtjänstområde som består av Göteborg med kranskommuner: Ale, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille och Öckerö. Du kan även resa inom Västra Götaland. Läs mer på sidan 16 i Färdskrivaren.

Att Robert Kindberg, DHR Göteborgsavdelningen, har blivit ordförande i Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor kan man läsa om på sidan 19. Grattis Robert! Robert har tidigare varit en av Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubbens ordförande. Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor är till för samråd och informationsutbyte mellan intresseorganisationer inom funktionshinderområdet samt pensionärsorganisationer och trafiknämndens färdtjänstutskott. Go get them Rrrbert!

Läs Färdskrivaren här! Läs Färdskrivaren i pdf här!