Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Maj 21, 2017 in Levnadsvillkor, Tips | 0 comments

StrÅng rapporterar

rädslaRÄDSLA

Projekt StrÅng ”Stress- och ångesthantering för unga vuxna med rörelsenedsättning”, är ett treårigt Arvsfondsprojekt som startade i mars 2016 och drivs av Bräcke diakoni. Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben tycker att detta projekt är viktigt och stödjer det just för att stress och ångest är otrevligheter som många våra medlemmar drabbas av. Projektet rapporterar:

Projekt StrÅng har under hösten 2016 samtalat kring stress och stresshantering med 16 personer med rörelsenedsättning. Personerna var i åldern 19 -50 år, både män och kvinnor och de flesta satt i rullstol. Samtalen har gett oss många fina personliga berättelser som berört oss på olika sätt. Genom att sammanställa intervjuerna till en film ville vi ge rättvisa åt de tankar som framfördes.

Folkhälsoinstitutet visar gång på gång i sina undersökningar att personer med funktionsnedsättning upplever sämre hälsa än personer utan funktionsnedsättning. Förutom sämre fysisk hälsa så visar målgruppen, i jämförelse och i större utsträckning, även nedsatt psykisk hälsa. Detta innefattar ökad trötthet, värk, stress och känsla av ängslan, oro och ångest.

Vi har fått en insikt i att mycket behöver göras för att vårt samhälle ska bli tillgängligt för alla och vi hoppas att filmen kan bidra till ett mer öppet klimat och förståelse för att vi alla är olika med olika förutsättningar. Vi önskar att filmen ger ökad förståelse för hur livssituationen ser ut för många med rörelsenedsättning, och vilka stressorer som tränger sig in i deras vardag, både individuella och andra mer kopplade till det samhälle vi lever i.