Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Maj 28, 2017 in Aktiviteter, Genusfrågor, Intressepolitik, Kommande, West Pride | 0 comments

Den 7 – 11 juni är det dags för West Pride

west pride 2017

Den 7 – 11 juni är det dags för West Pride. En fantastisk färgsprakande fest i dagarna fem.

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben deltar i West Pride för att även år 2017 så är det inte självklart att vi med rörelsehinder betraktas som sexuella varelser. Utan vi ses endast som neutrum utan några sexuella önskningar och behov. Sexualitet ses inte som ett grundläggande behov inom LSS-lagen och det går inte att få anpassade sexhjälpmedel.

Att från denna position berätta att jag är en tjej som gillar tjejer eller att jag en kille som vill klä mig som en tjej är ett väldigt stort steg. Bland oss finns såklart även bögar, flator, transor och en massa queera typer. Men det är ett högt steg ut ur garderoben eller … ? Är det precis det motsatta? Vi med våra annorlunda kroppar har sedan länge setts som queera och då är ju inte steget så långt att berätta att man som kille gillar killar.

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben kommer för fjärde året delta i West Pride. Vi kommer tillsamman med Teater Kattma och DHRG ha två programpunkter på Artisten vid Götaplatsen, en teater och en paneldiskussion. Vi kommer också delta i den stora härliga West Pride Regnbågsparaden på lördagen.

Hör av dig till kansliet på Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben om du vill gå i paraden under vår banderoll och med en färgsprakande tröja: Gå eller rulla – alla vill knulla! Ring 031-13 33 95 eller mejla urg@telia.com om du vill veta mer!

Länkar