Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on jun 10, 2017 in Aktiviteter, Genusfrågor, Intressepolitik, Rapport, West Pride | 0 comments

Nu är Regnbågsparaden igång …

Regnbågsparaden 2017

I årets Regnbågsparad gick 16 000 personer och manifesterade för ett öppet samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller uttryck. WestPride grundades 2007 av Göteborgs Stadsteater, Kulturhuset Blå Stället, Stora Teatern, Röhsska museet och Världskulturmuseet och hette från början HBT-festivalen men bytte namn till HBTQ för att bli mer inkluderande. Queer utgör inte någon specifik minoritetsgrupp, utan är ett perspektiv på utanförskap och normkritik. Självklart deltar Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben i Regnbågsparaden under banderollen: För ett öppet samhälle!

paraden 3

WestPride är Göteborgs mest färgglada festival med över 500 regnbågsflaggor runt om i stan, med omkring 250 programpunkter, med över 200 volontärer och tusentals besökare. WestPride är Sveriges näst största pridefestival. Festivalen består av Regnbågsparken som ligger i Bältesspännarparken samt Regnbågskvarteret som är området kring Götaplatsen. I dessa kvarter hålls de flesta av programpunkterna under West Pride. Unga Rörelsehindrade hade i år två programpunkter: Teater Kattmas Huset vid vägens början och en paneldiskussion om cripteorin och funktionsmaktsordningen.

paraden foto hampus haara

Jana och unga rörelsehindrades banderoll

Paraden

http://goteborg.ungarorelsehindrade.se/2017/06/10/nu-ar-regnbagsparaden-igang/

Caroline och Per i regnbågsbeaden

Kristina och Viktoria har landat på Götaplatsen

Kristina och Viktoria har landat på Götaplatsen