Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Sep 7, 2017 in Tillgänglighet, Tips | 0 comments

Vikten av att väga sig …

strandkropp

… eller bli fit inför beach 2018.

När man har stora bortfall av muskulatur och om man inte är så rörlig, är det lätt att dra på sig några extrakilo. Utan att lägga någon värdering på utseendet, så kan man konstatera att det är enklare och mer riskfritt att göra förflyttningar när man är lätt i kroppen. Andra tråkigheter som man kan slippa är trycksår och svullna ben och fötter.

rullstolsvågEtt första steg att kontrollera sin vikt är att väga sig. Det är ofta problematiskt när man sitter i rullstol och inte kan stå upp eller om man har svårt med förflyttningar till en sittvåg. Dalheimers hus har numera en våg där man kan sitta kvar i sin rullstol och på så sätt snabbt och enkelt väga sig. Denna rullstolsvåg står i entréplan i Friskvårdsavdelningen. Föredrar du en sittvåg, så har D-huset en sådan som som är placerad på a-center på 3e våningen.

Första gången du ska använda rullstolsvågen, flytta över dig till en stol eller brits. Plocka bort lösa saker från rullstolen som kan väga olika från gång till gång, till exempel ryggsäcken och väg sedan rullstolen. Då vet du vad rullen väger, så du påföljande gånger bara lyfter av ryggsäcken och väger dig sittande i rullstolen och sedan drar du bort vad stolen väger, vips så har du din egen vikt. Ta också av dig skorna innan du väger dig, för det är stor skillnad mellan ett par lätta sommarskor och tunga vinterkängor. Eller, strunta i sådana detaljer – väg hela ekipaget och bestäm dig för att gå ner x antal kilo och gör det!

Länkar