Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Okt 30, 2017 in Intressepolitik | 0 comments

Välj Johanna som förbundsordförande!

johanna andersson

Förbundet Unga Rörelsehindrade har ett problem att nå ut, att höras, att synas. Både till personer som kan bli medlemmar och att uppmärksammas överhuvudtaget. Det är ett mycket stort problem, medlemsantalet rasar ner i botten och våra frågor uppmärksammas inte! Därför måste den som är talesperson och ansiktet utåt för förbundet vara en färgstark och karismatisk person. Det går inte att ägna sig åt att sippa fika i det politiska kapprummet utan vi måste synas och höras i media och tydligt visa vad vårt fantastiska förbund Unga Rörelsehindrade står för.  Johanna Andersson som är ledamot i Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben ställer upp till val som förbundsordförande i Förbundet Unga Rörelsehindrade.

Johanna presenterar sig så här:

Jag heter Johanna, är 20 år och har suttit i Göteborgsklubbens styrelse sedan 2013. Nu kandiderar jag till förbundsordförandeposten. Det jag vill med Unga Rörelsehindrade är att vi ska få mer genomslagskraft och vinna kampen mot funkofobin som präglar samhället. Det är viktigt att lyfta jämställdheten mellan de två könen och att vi får ett intersektionellt tänk i allt vi gör! Det ska hända saker i vår organisation. Det gläder mig när vi kommer framåt i vårt arbete och för detta krävs det radikalitet och att vi följer vår ideologi. Detta är jag rakt igenom!

 Det ska hända saker i vår organisation. Det gläder mig när vi kommer framåt i vårt arbete och för detta krävs det radikalitet och att vi följer vår ideologi. Detta är jag rakt igenom! Välj mig som förbundsordförande, jag har en sprudlande energi och är en kunnig ideolog; vilket är precis det funkisrörelsen behöver!

Under åren 2014/15 satt jag som ledamot i förbundsstyrelsen och under den perioden drev jag (tillsammans med mina styrelsekollegor) igenom en funkofobikampanj. Jag var talesperson och ansiktet utåt för den. Vi ska vi ha fokus på funkisfrågorna men det finns personer med normbrytande funktion somjohanna andersson även förtrycks på andra sätt och det är just detta jag vill lyfta upp än mer än vad det görs idag.

Det har mesats nu i flera år i vårt Förbund, vi tappar medlemmar och något måste hända nu! Välj mig som förbundsordförande, jag har en sprudlande energi och är en kunnig ideolog; vilket är precis det funkisrörelsen behöver! Välj mig som ordförande i Förbundet Unga Rörelsehindrade!