Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Dec 11, 2017 in Intressepolitik, Tillgänglighet | 0 comments

Enkät för dig som söker bostad

vacker bostad

Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben, RBU och DHR Göteborgsavdelningen har tillsatt en grupp som kartlägger bostäder i Göteborgsområdet som är tillgängliga för personer med rörelsehinder. Söker du bostad eller kommer att göra det, gå in och svara på denna enkät. Det gäller alltså dig som bor i Göteborg.

Länk till enkät

Att bostadssituationen är svår för alla det vet vi men att få tillgång till en bostad om man har behov av att den är stor och tillgänglig är svårare än någonsin. Det finns inte heller någon hjälp att få från kommunen när man söker efter de få lägenheter som finns. Det byggs bostäder i Göteborg för personer med funktionsnedsättning men det är endast grupp- och serviceboende, så kallade Bostäder med särskild service (BmSS) för de som tillhör grupp 1 och 2 i LSS-lagen samt de med socialt betingade problem. Läs mer om detta i denna länk.