Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Dec 16, 2017 in Arbete och sysselsättning, Intressepolitik | 0 comments

Angelas arbetslösa verklighet

angela foto a martinsson

Angela Åquist är 29 år och en av de som har haft svårt att få jobb. Hon har haft en del ströjobb men i stort sett varit arbetslös under långa tider. Hon har haft svårt att få jobb och det har varit svårt att ens veta vad hon kan söka och hon tycker inte att arbetsförmedlingen har varit till stor hjälp.

Nej, jag har liksom blivit lämnad åt mitt öde. De har sagt att om jag hittar något jobb kan de hjälpa mig men jag har inte fått någon hjälp att söka jobb. I perioder har jag varit aktiv och skrivit CVn och personliga brev. Och jag har frågat runt bland vänner och bekanta, men utan resultat. 

En ny rapport från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor, (MUCF) visar att tjejer och killar med funktionsnedsättning etablerar sig senare på arbetsmarknaden än andra och överhuvudtaget har svårare att få jobb. I rapporten framgår att unga med funktionshinder möter fler problem och hinder i vardagen än andra unga, särskilt i arbetslivet.

Läs hela artikeln i tidskriften Funktionshinderpolitik. Funktionshinderpolitik

Här kan du läsa mer om Angela