Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Dec 20, 2017 in Aktiviteter, Kommande, Kultur, Mode, Utvalda | 0 comments

Tankar om design för oss som sitter i rullstol

Louise Linderoth

Louise Linderoth är modedesigner med examen från det treåriga kandidatprogrammet vid textilhögskolan i Borås. Examenskollektionen ”Have a seat” är en kollektion med sju outfits konstruerade för den i sittande positionen. Den har fått mycket uppmärksamhet på grund av ett nytt tänk när det kommer till konst, mode och kläder.

Den 24 januari klockan: 12:00 – 13:00 kommer Louise till Dalheimers hus i Göteborg och berättar om sin design. Missa inte att höra hur Louise tänker om de kläder som hon skapat.

Klicka här för att komma till evenemanget
Med sin egen kropp och erfarenheter som utgångspunkt började Louise arbeta med jeans från ett mer konstnärligt perspektiv, precis som det görs på Textilhögskolan, med överdrivna designlösningar som också är funktionslösningar.

– Jag har fått uppfattningen att många tänker att min kropp är mina ben. Rullstolen är ett sådant tydligt tecken på att något är fel med benen. Jag ville ta upp frågan kring detta, då var jeans bra att arbeta med eftersom det är ett sådant tydligt plagg för benen.

Länkar