Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on jan 31, 2018 in Tips | 0 comments

Projekt Ny resurs söker folk

ny resurs

Volleybollklubben Göteborg United har ett projekt finansierat av Allmänna Arvsfonden för att integrera personer med funktionsnedsättning i idrottsvärlden. Projektledare är Marica Hall som har en lång erfarenhet av idrott på elitnivå som aktiv och funktionär i olika idrottssammanhang.

Alexander från funktionärsutbildning Ny resurs berättar:

Projektet är nu inne på sitt 3:e år och har utbildat dubbelt så många funktionärer som från början var målet. Det är nu 30 personer som åker runt på en mängd olika evenemang och idrotter såsom hockey, innebandy, handboll, fotboll, volleyboll och friidrott. Kursen vänder sig till dig med en funktionsvariation som har ett intresse för idrott och vill engagera dig inom sporten. Du ska vara minst 18 år.

Våra funktionärer får under fyra veckor lära sig hur man sitter i sekretariatet och sköter allt ifrån tidtavlan till protokoll och live-uppdateringar till att sitta som speaker och att spela musik i pauserna. Men funktionärsskapet är så mycket mer än så för det behövs ofta behov av folk i både entréer och till cafét och ibland får man även vara publikvärd för att hjälpa folk att hitta rätt. 

Nu är det dags för ännu ett utbildningstillfälle och från och med vecka 8 och fyra veckor framåt har du som intresserad chansen att få en gratis utbildning. Efter avslutad kurs får du ett intyg och hjälp ute på olika praktiker som ex volleyboll och innebandy.

Kursen innehåller bland annat:

  • Idrottspsykologi med inriktning funktionärsskap.
  • Speakerutbildning
  • Sekretariat, bland annat protokoll och tidtagning
  • Hur man sköter ett café och vad man gör vid brand

För mer information eller intresseanmälan hör av dig till marica@nyresurs.se eller till alexander@nyresurs.se. Gå också in på hemsidan www.nyresurs.se och läs mer om verksamheten.