Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Mar 13, 2018 in Intressepolitik, Levnadsvillkor, Utvalda | 0 comments

Tack men nej tack till dödshjälp

martin e

Martin Engqvist bröt nacken i en olycka och blev förlamad från axlarna och ner. Först ville han dö. Nu engagerar han sig mot dödshjälp. ”Skulle ett liv som mitt vara värt att avsluta?”, säger han. Lyssna på Lollo Collmars kortdokumentär med intervju med Martin på Tendens Sveriges Radio.

I en intervju med Martin i Aftonbladet 2015 kan man läsa:

Martin var i Frankrike och testkörde bilar för ett frilansuppdrag. Plötsligt gick något fel och han körde av vägen i hög hastighet. En vecka senare vaknade han upp på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Han var förlamad från axlarna och ner. Han låg på Karolinska i sju månader innan han kunde flytta hem.

– Vid några tillfällen så ville jag inte leva, då var det väldigt svart, säger han nu, femton år efter olyckan. Men livet vände upp igen för Martin. Med sin olycka i bagaget så började han engagera sig i debatten kring aktiv dödshjälp. I dag kan han inte se ett enda argument för det.

Jag tycker att det är ett sådant sluttande plan. Vem ska göra den bedömningen? Hur många gånger ska patienten säga att den vill dö? Under hur lång tid? Det är väldigt svårt att rätta till misstagen.

Länkar