Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Mar 20, 2018 in Intressepolitik, Levnadsvillkor | 0 comments

Assistans en nyckel till frihet

anders i gp

I GP den 20 mars skriver Anders Westgerd ett debattinlägg om årsrapporten från Myndigheten för delaktighet (MFD). Den visar åter igen på sämre förutsättningar för funktionsnedsatta. Samma rätt till samhället är en dimridå. Att rapporten knappt uppmärksammats i media bekräftar det.

Stat och samhälle sanktionerar upprätthållandet av dessa sämre villkor. När de inte tar situationen för personer med funktionsnedsättning på större allvar än i dag, så sänder de också ut ett budskap till våra medmänniskor att vi inte är angelägna på samma vis som andra. Att våra rättigheter kan kränkas konsekvenslöst.

För gemene man verkar samhället ta ansvar. Säkert ser de flesta någon i rullstol emellanåt. Visst måste det innebära att personer med funktionsnedsättningar har integrerats lyckosamt!? Vi hör i media och i politiken hur mycket pengar som plöjs ner i assistansen. Det landar på ett sätt så att jag luras att tänka att jag ska stå i tacksamhetsskuld. Att jag borde nöja mig. Men jag är inte belåten. 

Länkar