Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on mar 23, 2018 in Intressepolitik, Jävla dumheter helt enkelt, Kollektivtrafik och färdtjänst | 0 comments

Sluta ge oss utegångsförbud!

färdtjänst i göteborg

Alireza G Alipour, ordförande Synskadades riksförbund Göteborg, Astrid Steen, ordförande Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben och Mathias Palm, ordförande Unga med synnedsättning Göteborg ställer en fråga angående Göteborgs färdtjänst i en debattartikel i dagens GP:

Skulle du tycka att det var i sin ordning att ha husarrest efter klockan 23.00 varje kväll, bara för att du inte kan använda en app? Skulle du acceptera att inte kunna träffa vänner, dra ut på krogen eller passa barnbarnen när du vill?

Det skulle bli ramaskri bland göteborgarna om man tvingades stanna hemma hela kvällen för att kommunledningen bestämt det.

Om man jämför med ordinarie kollektivtrafik så går den dygnet runt. Likaså kan vem som helst sätta sig färdtjänstbusspå cykeln eller kliva in i sin bil. Enligt Färdtjänstlagen ska färdtjänsten jämställas med kollektivtrafiken, vilket vi upplever endast sker när det gynnar just färdtjänsten.

Att ha en aktiv fritid samt att kunna umgås med släkt och vänner är något som är viktigt för alla människor. Att själv ha makten över sitt liv och därmed känna en frihet och trygghet i vardagen är viktigt för att man ska uppleva en god livskvalitet.

Läs hela debattartikeln i GP!