Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on apr 17, 2018 in Genusfrågor, Hatbrott, Intressepolitik, Levnadsvillkor | 0 comments

Du ska vara glad att jag vill ha sex med dig

kvinnor utätts för våld

En kvinna vars man tar ur batterierna ur hustruns elrullstol säger:

Du får tillbaka batterierna om jag får sex 

En gravt synskadad kvinna vars ex övervakar henne utan att hon kan se honom. Kvinnor med funktionsnedsättning utsätts oftare än andra kvinnor för sexuellt våld. Ofta använder sig förövaren av hennes funktionshinder för att få makt över kvinnan. Det är några av berättelserna i veckans Tendens ”Du ska vara glad att jag vill ha sex med dig”. Om sexuella övergrepp mot personer med funktionsnedsättningar. Av Lollo Collmar.

Bli medlem i Unga Rörelsehindrade!

Länkar