Blogg topplista - Superbloggen.se
Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on maj 21, 2018 in Tips | 0 comments

Gratis resor med färdtjänsten för Göteborgs skolelever

färdtjänst i göteborg

Med sommarlovskort kan elever som går i Göteborgs grundskola årskurs 6-9 samt gymnasiet årskurs 1–2 åka gratis med kollektivtrafiken inom hela Västra Götaland samt Kungsbacka kommun. Kortet gäller hela sommaren, dygnet runt, från den 1 juni till den 31 augusti 2018. Elever som har färdtjänst och inte kan åka med allmän kollektivtrafik kan resa med färdtjänst på samma villkor som med sommarlovskort.

Färdtjänstresan bokas precis som vanligt, systemet känner av att resan ska vara gratis. Om man har tillstånd att ta med en ledsagare utan kostnad på resan så är det möjligt även på dessa gratisresor. Har eleven inte ett sådant tillstånd kan man ändå ta med sig en medresenär mot en egenavgift som kommer på fakturan månaden efter resan. Frågor på det? Kontakta serviceresors kundservice, vardagar klockan 8–12, på telefon 031-41 95 52 eller via e-post kundservice.serviceresor@trafikkontoret.goteborg.se.

Frågan är: hur ser det ut i de andra kommunerna i Västra Götaland?